Double Post: Rock Star VS Indie Star + In Life, We Get to Live Only Once

Rock Star VS Indie Star

Taigi taigi. Rokas pries Indie? Ne, Roko ZVAIGZDE pries Indie ZVAIGZDE. Kad ‘laimetu’? Tuoj pat aptarsim ir perzvelgsim visa sito ‘logika’.

Seni rokeriai nekencia Indie, o seni in.. a.. gi senu Indie ‘megeju’ nera. Cia gerai ar blogai? Na Indie muzikos fanu bazes stipriai auga, ir del to paprasto Roko fanu bazes po truputi mazeja, bet cia vel iskyla klausimas ar mes gyvenam dabartimi ar praeitimi? O gal ir tuom ir tuom? Kodel visad reikia pasirinkti? Si kart nesirenkam. Sudesim viska i viena ir padarysim nuosprendi.

Indie


Ka turi Indie? Vis augancias fanu bazes, beveik visu megstama muzika bei didizuosius naujiuosius muzikos siu laiku dievaicius. Bet.. Indie neturi praeites, kur muzikos ‘zanras’ ir netenka ‘tasku’. Bet dabat sia muzika girdim visur, ir matom visur. Sedi picerijoj, kur televizorius su MTV ir ten parodo Arctic Monkeys (kurie dabar matyt populiariausi Indie pasaulyje). Milijonai zmoniu tiesiog verzte verziasi i Indie koncertus ar kompaktu parduotuves (siais laikais torrent puslapius bei visokias file sharing programas) ir perka (vogia) albumus. Dabar Indie yra paciam tam ‘mainstream’, kaip kadaise buo ir Grunge, tik si muzika zuvo praktiksai del keliu perdozavusiu muzikantu. O Indie negarseja narkotikais, tai matyt dar svytes si mzuika ilgai ir musu senukai – rokeriai, gales keiktis ir keiktis kol numirs ir Indie gyvuos toliau, kurdama nauja pasauline muzikos kultura.

Rock


Na, ka turi Rokas? Rokas ir siais laikais populiarus, daugelis jaunimo megsta sugrizti prie Led Zeppelin, AC/DC, The Beatles, The Rolling Stones, Pink Floyd ir taip toliau, kodel? Ner Rokas turi labai labai didelia ir placia praeiti. Pagal si bei ta (kazka) yra nustatyta, kad Roko (to paprasto roko) fanu bazes yra pamazejusios ir krenta, ne stipriai, bet po truputi. Didele dalis siuolaikinio jaunimo nepripazins Robert Plant’o dideliu dievaiciu ar panasiai. LAikas eina, zmones keiciasi, kaip ir kultura, ji (nors ir kartais zvilgciodama atgal) juda pirmyn ir keiciasi. Na Roku senukai tikrai gali pasigirt..

Taip, o dabar ateina logika. Jei i scena iseitu Roko zvaigzde ir Indie zvaigzde, kas laimetu? Manau rezultatas gali but apylygis, bet laimetu Roko zvaigze. Nes Roko istorija neprilygs niekam niekada ir viskas kas yra Indie ir visa kita kas panasu gime is Roko. Jei Rokas ir nelaimetu, as vis vien savo galvoje matyciau Roka kaip lametoja, nes be Roko nebutu Metalo, nebutu Indie, nebutu Progresyvios muzikos ir neseniai atsiradusio Post-Rock ir taip toliau..

Taigi, prieinam prie nuosprandzio, jog Roko zvaigzde laimetu, patinka jums tai ar ne, as manau kad taip turetu but. Bet vis delto.. Mes gyvenam praeitim ar dabartim?

O dabar prierasas:

As neturiu nieko pries abu siuos muzikos ‘zanrus’ man patinka ir Rokas ir Indie, galbut Indie siuo metu net labiau, bet as stengiuosi ziureti i viska logiskai ir remiantis faktais.
IR, jei ka (;D) nebandau as sureiksmint kazkokio savo arba, galbut, draugo prieraso (Rock Staar, Indie Staar), amnau kai kas zinos apie ka kalbu, tik noriu pasakyt, kad nieko nebandau izeist ir viskas tvarkoj! (nes as TAVE myliu :*).

In Life, We Get to Live Only One

Apie gyvenima

Guvenimas grazus ir ne, bet as gyvenu dabartimi (when it comes to my life!)

Apie ateiti

TO buto, apie kuri jau seniai galvojom negausim, gausim kietesni, whoopie!

Apie muzika

Stai:
1. Led Zeppelin
2. The Strokes
3. The Smiths
4. Dirty Three

Apie SAVO kuryba

Na. Nieko naujo. O galia, butu kietai jei butu kazkas naujo.

Apie ‘praeiti’

Si naktis buvo neapsakoma!

Fucking Sigur Ros in Ryga!!!

Nekenciu Lietuvos.
Sigur Ros atvyksta i Ryga, jei viskas tvarkoj, neisiu i REM konca, o varysiu i Sigus Ros konca.

P fucking S!
Atleiskite mielosios uz mano gramatines klaidas, ach, as toks nekulturingas ir neissimokslines, tiesa, mano gramatines kalidos paveikia mano fantazija ir mano piesiniai ir tas ekspresyvus jausmas kazkokiam zmogui staiga nublanka ir.. ai. ;D Die.
Ugh, damn kaip tingiu klaidas taisyt, ai kiek istaisysiu tiek.
Ai zinai ka? Fuck it, vis tiek bus aisku ka noriu pasakyt. Ir zinai ka?
Fuck it, padarysiu dar kai ka!

EDIT: God Damn, this is PURE:

About Karma Idiot

Shut Up, that's what I say! View all posts by Karma Idiot

2 responses to “Double Post: Rock Star VS Indie Star + In Life, We Get to Live Only Once

  • Rokas špokas, kaimo pijokas

    Hey, metei man pirštinę?:D
    Nee, viskas OK. Sutinku praktiškai su viskuo. Indie – naujas dalykas muzikos pasaulyje. Rokas (arba klasikinis rokas) – visuuuuu roko stiliu ir stiliuku pagrindas, tevas. Jis niekada nemirs, nes tokios grupes, kaip AC/DC, Led Zeppelin, Deep Purple, The Roling Stones, etc, visada bus aukstumu virsune. Daugelio siu dienu grupiu idealai ir yra sios grupes.
    Va, del the Beatles, tai truputi pasigincyciau. Aisku, tai klasika ir panasiai, bet Beatlai buvo tie, kurie pradejo britpop’a. O siomis dienomis, tas britpop’as praktiskai persivadino i indie. Taigi, galima teigi, kad is klasikinio roko atsirado britpop’as, o tada ir indie. Bet esme vistiek ta pati.

    Gyvenam dabartim ir praeitim. Nepamirstam niekada to, kas uzsitarnavo didziule pagarba. Ypac muzikos pasaulyje. Na, bent jau as. Tevukas, pavyzdziui, gyvena praeitim, nes nieko naujo neklauso, tik klasikini roka. As, kadangi esu didelis britpop’o fanatikas, automatiskai dievinu ir indie (bet, kaip jau ir sakiau, nepamirstu ir klasikos, ka turbut gerai zinai:D). Tai tiek :* 😀

  • oterro

    Na taip, del The Beatles gal tikrai ;D Bet bent jau parasiau kazkoki ‘straipsniuka’ ;D

Leave a comment